Започна турнирът по плажен волейбол на Южния плаж

Спорт

22-07-2011, 18:41

Снимка:

M-tel Beach Masters

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

От 22 до 24 юли на Южния плаж във Варна сили ще премерят най-добрите осем женски и дванайсет мъжки двойки на България.

Националният турнир по плажен волейбол M-Tel Beach Masters във Варна започна с много спортен хъс и сексапил.

Основна мотивация за участниците в надпреварата е спечелването на т.н. уайлд кард за влизане в основната схема на предстоящия международен турнир CEV Challenger presented by M-Tel.

Сред отборите в турнира огромен интерес предизвиква тандемът Радосвета Тенева и Росица Янева.  Известните с красотата и сексапила си бивши националки по волейбол сформираха плажна двойка и в първия си сблъсък на плажа се изправиха срещу утвърдените имена Дияна Малинова & Диана Филипова. Победата бе спечелена от по-опитния тим на пясъка Дияна и Диана с резултат 2:0 (19;13). Впечатление прави отсъствието на Евелина Чолакова & Мария Тодорова, които в момента участват на турнира Мастърс в Полша. Те обаче ще се върнат в България следващата седмица за международния турнир във Варна.  

Изненади при мъжете в изиграните досега мачове нямаше. По-късно през деня ще са срещите на лидерите в класирането Нешев и Димов срещу Илиев и Хайдаров, както и на варненците Милен Стоянов и Борис Янков, които ще играят срещу Станислав Саралийски и Галин Ангелов.

В събота ще се играе от 8.30 до 19 ч, а в неделя от 10 до 18.30 ч. Финалите при жените и мъжете ще бъдат съответно от 16:00 и 17:00 часа.