„Морските дракони” трупат опит от руската школа

Спорт

14-07-2011, 16:16

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В момента на гости на варненци е руският специалист и треньор Александър Иванович Симеонов и един от големите звезди на руския хокей Даниил Мъйшик играч на „Атлант”, които помагат този спорт да се развива на добро равнище.

Варненският тим по хокей „Морски дракони” трупа опит от една от четирите най-силни школи в света в този спорт - Русия. „Драконите” са един от най-силните отбори в България, като през 2009/2010 станаха шампиони при 10 годишните, а при 12 годишните останаха на второ място.

„За нас е голямо признание да обменяме опит с руската школа, която е една от най-големите в света. За да развиваме този спорт в България ние трябва да се учим от най-добрите. Симеонов и Мъйшик са вече 20 дни във Варна и с тяхна помощ подготвяме отбора за участие в републиканското първенство тази година.

Имаме амбиции за първото място, и смятам че имаме сили да се борим за него. За първа година ще се пуснем в първенството за 14-годишни, въпреки че най-големият ни състезател е на 12 г.”, каза Александър Паскалев, наставник на „Морските дракони”.