Две номинации за шеф на НОИ, ръководството на ГЕРБ избира тази вечер

Парите

13-07-2011, 13:53

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Парламентарната група на ГЕРБ е издигнала кандидатурата на зам.-председателката на социалната комисия Светлана Ангелова за управител на Националния осигурителен институт

Парламентарната група на ГЕРБ е издигнала кандидатурата на зам.-председателката на социалната комисия Светлана Ангелова за управител на Националния осигурителен институт, съобщи самата тя пред медиите, цитирана от Дневник.

Тя е била подкрепена единодушно от колегите си и не е имало други предложения. Ангелова заяви готовност да поеме поста, овакантен през май, когато напусна Христина Митрева.

Бившият зам.-председател на Комисията по финансов надзор Бисер Петков също е бил номиниран, но от финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков. В броя си от днес вестник „Труд” пише, че депутатите на ГЕРБ не одобряват кандидатурата на Петков, именно защото е предложен от Дянков. Според публикацията "народните избранници били гневни на вицепремиера заради намерението му да обложи с данък безотчетните им пари и държат да му покажат недоволството си". 

Тази вечер ръководството на ГЕРБ ще направи избора между двамата, съобщи министърът на труда Тотю Младенов.

Според депутатката от ГЕРБ Светлана Ангелова е изключително важно бъдещият управител на НОИ да има доверието на всички институции - на Министерството на финансите, на Министерството на труда и социалната политика. "Това е важна институция, която управлява доста средства и освен професионализъм е нужна подкрепата и на другите институции, за да може да работи нормално", каза тя.