Разнобой в ГЕРБ за шефа на НОИ

Парите

13-07-2011, 09:46

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Труд” съобщава за недоволство в депутатските редици на ГЕРБ по повод избора на вицепремиера С.Дянков за шеф на НОИ.

Вицепремиерът Симеон Дянков издига за поста бившия зам.-шеф на комисията по финансов надзор от квотата на НДСВ Бисер Петков.

Депутати от управляващата партия обаче подкрепят Светлана Ангелова, зам.-председателка на социалната комисия. Най-силно за нея лобира Пламен Нунев, който е член на централното ръководство и минава за много доверено лице на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Народните избраници са гневни на Дянков заради намерението да обложи с данък безотчетните им пари и държат да му покажат недоволството си, като създадат проблеми с неговия кандидат за НОИ. Очаква се премиерът Борисов да реши конфликта.

Спорът е между финансовия министър Симеон Дянков, който налага бившия зам.-шеф на Комисията по финансов надзор от квотата на НДСВ Бисер Петков, и голяма част от депутатите от управляващата партия.

Избраниците стоят зад колежката си от Русе Светлана Ангелова, която е зам.-председател на социалната комисия. От партията разказаха, че за кандидатурата й лобира депутатът Пламен Нунев, който е областен лидер на ГЕРБ в Русе, член на централното партийно ръководство и много доверено лице на вътрешния министър Цветан Цветанов.

По тази причина в ГЕРБ коментират, че битката за шеф на НОИ всъщност е поредният сблъсък за влияние между двамата вицепремиери.

В ГЕРБ обаче има и избраници, които одобряват избора на Симеон Дянков за Бисер Петков, тъй като смятат, че управителят на НОИ трябва да е човек, който ще работи в синхрон с финансовия министър.

В сряда вечерта на заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се вземе окончателно решение кой да оглави осигурителния институт.