Узана Поляна: Шарен фест със зелена мисия

Спорт

10-07-2011, 11:53

Снимка:

uzanafest

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Музика, работилници, езда, демонстрации, био-дегустации, вело и пешеходни приключения, прожекции, изложби, семинари за алтернативна енергия, био-земеделие и още

16-17 юли

На 16-ти и 17-ти юли, в местността Узана над Габрово ще се случи най-новият зелен фест в нашата родина. Узана Поляна фест е посветен на практиките за устойчиво развитие и целта му е да показще нагледно как добрите зелени идеи имат приложение.

Узана Поляна фест е шарено кълбо от зелените инициативи, иновациите и вече реализираните страхотни идеи в сферата на устойчивото развитие в България, в отговор на глобалните предизвикателства пред човечеството.

Фестът представя накуп всички уникални хора и техните инициативи, подкрепени от Програмата за малки проекти към Глобалния Екологичен Фонд в България за петте години на съществуването й. Партньор в организирането на събитието е община Габрово.

От конна езда, през био-шотове, приключенски вело-парк, пътешествие из еко-пътеки с беседи, музикална сцена, изработка на Рило-Пирински традиционни амулети, изложение и дегустации на био-продукти, зелено образование за деца, дебат за възможностите на алтернативна енергия, семинари за биологично земеделие, работилници, форуми - програмата е динамична мешавица от всичко хубаво, което се случва в сферата на устойчивото развитие в България.

Заповядай с палатката си в специалния палатков лагер или пък в станциите, хижите и хотелчетата наблизо.

Интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството чрез изпозлване на алтернативна енергия, опазване на биоразнообразието, съхраняване на почвите и борба с ерозията, подпомагане на устойчивия туризъм, мерки за смекчаване на последствията от климатичните промени.

С помощта на музиката, изкуството и неформалното образование!

Заедно с МОСВ, УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще награди ученици, студенти и артисти в 3 различни категории, сързани с устойчивото развитие!

Още във Фейсбук и на uzanafest.wordpress.com