Равен между Спартак - Варна и Спартак - Плевен

Спорт

09-07-2011, 15:53

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Спартак 1918” (Варна) -  „Спартак 1919” (Плевен) 3:3 в първия контролен мач на варненци, игран в Трявна.

Новакът в Източната Б група "Спартак 1918" (Варна) завърши наравно 3:3 със "Спартак 1919" (Плевен) в първия си контролен мач от началото на лятната си подготовка.

На неутралния терен в Трявна в мач от три части по 30 минути старши треньорът на варненци Димитър Трендафилов използва всичките си футболисти. Изключение направиха само стражът Мирослав Марков и играещият треньор на вратарите - Георги Арнаудов. Въпреки че тимът от Плевен ще участва в северозападната В група по никакъв начин не отстъпваше на спрягания за тройката в крайното класиране в Източната Б група тим на варненския „Спартак”. Головете за „соколите” реализираха Иван Александров, Денислав Андреев и взетият под наем от Литекс Янаки Смирнов.

Отборът на "Спартак 1918" започна с основния си състав и това му позволи да има игрово предимство в началото на мача. Така в 20-тата минута, след изпълнение на ъглов удар, „соколите” успяха да поведат с гол на Иван Александров.

Малко след началото на втората третина изстрел на Васил Шопов срещна ръката на футболист на варненци в наказателното поле. Реферът не се поколеба и отсъди дузпа, която беше материализирана от Цветомир Петков. Малко след това момчетата на Димитър Трендафилов отново успяха да поведат в резултата след изпълнение на корнер, като този път автор на попадението стана Денислав Андреев.

През заключителната трета част на мача в 65-ата минута отново Цветомир Петков успя да изравни резултата от пряк свободен удар, а малко по-късно негов съотборник направи пълен обрат в срещата - 2:3. В самия край на двубоя Янаки Смирнов реализира за крайното 3:3, като по този начин спаси варненци от загуба.