България кани Роналдо, Ромарио и Бебето за мач

Спорт

07-07-2011, 12:59

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Преди по-малко от месец Христо Стоичков и тарторите от четвъртите в света хвърлиха ръкавица към Бразилия - да дойде с отбора си от 1994 г. за един (неигран) мач срещу България. Сега мисията става все по-възможна.

В Страната на кафето се създаде нов отбор, наречен "Бразилия 94-02".

Съставен е от футболистите, които спечелиха четвъртата и петата световна титла за "селесао". Съществуването на този тим е строго лимитирано - само до 2016 г. След това годините на звездите ще започнат много да тежат.

През това време световните шампиони ще играят в благотворителни мачове по целия свят. Ромарио, Бебето, Роналдо, Роналдиньо, Карлос Дунга и Роберто Карлуш трябва да се превърнат в голямата атракция за следващите пет години.

"Бразилия 94-02" ще бъде финансиран от специален фонд, в който ще има 5 милиона евро. Но собствениците му ще получат всички рекламни и маркетингови права от мачовете.

БФС, чийто президент е героят от САЩ-94 Борислав Михайлов, ще проучи въпроса как звездният бразилски отбор може да дойде в България. Със сигурност много компании ще се съгласят да спонсорират визитата.