МФК Варна ще мери сили със скандинавци в квалификациите за Шампионската лига

Спорт

06-07-2011, 23:33

Снимка:

Архив © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

МФК Варна ще играе квалификации за Шампионската лига по футзал от 18 до 21 август в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

Шампионът на България по футзал МФК Варна научи днес съперниците си в груповата фаза от предварителния кръг на Шампионската лига.

Варненци ще мерят сили с първенците на Норвегия, Дания и Исландия. Това са съответно, "Вегакамератене" , БГА "Футзал" и "Фьолнир". Както е известно, тимът на Александър Неделчев ще изиграе своите мачове от 18 до 21 август в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

Един от най-класните играчи на МФК Варна и същевременно национален състезател - Бойчо Марев, коментира за ВарнаУтре.бг тегления днес жребий в Нион.

„За нашия отбор всеки жребий би бил тежък. Както можеше да ни се паднат по-силни съперници, така и по-слаби. Не мога да кажа, че съм недоволен, но ние сме скромен отбор и в тази група всеки може да стане първи”, категоричен е Марев. Той сподели още, че тъй като и трите отбора в групата са скандинавски, се предполага, че те развиват много силен спорт в зала. „Не мога да коментирам съперниците в дълбочина, тъй като все още не съм се запознал с какви тимове ще трябва да се борим. Скандинавските отбори са много силни в зала, от което съдя, че може да ни изненадат. В никакъв случай няма да подценим съперниците”, каза националът.

„Все още не може да се каже, че имаме отбор, който да се бори конкурентно в Шампионската лига”, завърши големият син на легендата на  „Черно море” Тодор Марев.

Стана ясно още, че утре от 15,00 ч. ще се тегли жребият за националният отбор по футзал, който също получи домакинство за предварителните кръгове за Световно първенство.