Скутери изминават 100 километра за 30 стотинки

Архив Варна

07-04-2011, 10:34

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Електрически скутери ще бъдат показани за първи път на изложението за мотоциклетизъм „Феър мото шоу“ от 8 до 10 април в Международен панаир Пловдив.

Те изминават разстояние от 100 километра с разход от 20-30 стотинки, докато при обикновените мотоциклети сумата достига 7-8 лева, тъй като включва бензин, масло и поддръжка, твърдят експерти. С едно зареждане на батериите скутерите работят 6-8 часа и се движат 30-50 километра. Вдигат скорост средно около 50 км/час, а някои модели – до 80.

Освен екологичните, евтини и безшумни возила, посетителите на „Феър мото шоу“ ще видят някои от най-новите модели мотори, които могат да достигнат скорост от 299 километра в час. Сред тях е GSX R 1000  на „Сузуки“, който бе обявен за Мотор на годината в клас „Супер спорт“ в класацията на „Мото БГ“ за 2010 г. Той има мощност 185 конски сили, колкото най-новото Ауди А1 или Мерцедес SLK.  Представя го фирма „Миркат“, която е дистрибутор на  марката „Сузуки“ у нас.

На изложението тя се представя и с модела GSF1250SA - “Бандит 1250“, от туристическия клас, както и с по-малкия вариант - „Бандит 650“, подходящ за излети и пътувания.  SVF 650 Gladius е от клас „Градски мотоциклети“, но много ергономичен и с футуристичен дизайн.  Скутери и извънбордни двигатели за лодки също са сред експонатите на „Сузуки“.

По време на „Феър мото шоу“ те ще се предлагат с намалени цени за налични бройки. Същата екстра за посетителите предвиждат и от „Мотодинамикс“, представител на „Ямаха“, но тя се отнася и за модели по каталог, които няма да бъдат експонирани в панаира.

Там обаче ще дойде  R1 - моторът превърнал се в любимец на  стънтери и  състезатели,  който също лети със скорост до 299 км/час. В експозицията на „Ямаха“ ще бъде и  Super Tеnеrе XC 1200 Z, най-прочутият в Европа модел от клас „Туристическо ендуро“, както и още няколко хитови мотора и скутери.

Предпазни каски „Schuberth“, които използва и седем кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, ще предложи на щанда си българската фирма „Мото универсал“, а също - филтри K&N, скутери, мотори MOTO 125CC LIFAN 125-9J, предпазни шлемове, очила, облекла, масла на известни производители.

Фирми и експонати от 12 държави ще се представят на „Феър мото шоу“, където  посетителите специалисти и любители ще видят мотоциклети, скутери, АТВ, резервни части, аксесоари и консумативи, поддръжка, тунинг, оборудване за сервизи.