ОбС: 1.50 - 2.00 лв/км остава максималната тарифа на такситата във Варна

Мисия Варна

06-04-2011, 11:46

Снимка:

СНИМКА: ВарнаУтре

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

1.50 лв/км дневна и 2 лв/км нощна ще е максималната тарифа, на която ще возят такситата във Варна, взе решение днес общинската комисия по транспорт.

На 22 март на среща общинари и представители на таксиметрови компании във Варна се бяха обединили около същите стойности на услугата.

Това е максимална стойност, всеки превозвач може да определя сам цената на услугата и да я сваля, колкото пожелае, тъй като засега минимален праг не е регламентиран. Но всеки таксиметров превозвач, който предлага цена над определената от ОбС пределна стойност, е извън закона.

В момента таксиметровите компании във Варна возят на цени за километър от 0,44 до 0,89 лева през деня.

Таксиметровите тарифи зависят пряко от цените на горивата и определената днес максимална стойност на услугата, може да претърпи промени, каза председателят на комисията Красимир Маринов.

Крайният срок, регламентиран от промени в Закона за автомобилните превози, приети в началото на февруари, за определяне на максимален праг на цените от ОбС е 26 май.

Днешното решение не е окончателно и трябва да бъде обобрено на заседание на местния парламент. Заседанието се очаква да е в края на април или началото на май.