Стотици изпратиха Михаил Михов

Мисия Варна

02-04-2011, 12:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Стотици приятели, близки и сподвижници изпратиха председателя на Българската федерация по баскетбол

Михаил Михов. На опелото в катедралния храм "Свето успение Богоридично" пре тялото на бизнесмена глави сведоха баскетболистите Росен Барчовски, Тити Папазов, Георги Глушков, Тодор Стойков, зам. министърът на младежта и спорта Иван Ценов. Тук бяха Симеон Варчев и целият баскетболен отбор на "Черно море". След кмета Кирил Йорданов и съпругата му Елена сбогом с Михаил Михов си взе и окръжният прокурор Владимир Чавдаров, както и бившият шеф на Радио Варна и БТА Стоян Чешмеджиев, спортният журналист Красимир Минев, собственикът на футболния ЦСКА Димитър Борисов.

Над 200 човека минаха през катедралния храм днес. Околните улици бяха задръстени от коли, а районът се охраняваше от полицаи.

Михаил Михов почина в сряда от масивен инфаркт. Той беше намерен в хотелска стая в Правец. След около 2 седмици трябва да е готово окончателното заключение на съдебните лекари, след което образуваното досъдебно производство за убийство ще бъде прекратено.
Михаил Михов е роден през 1964 г. в Силистра. Завършил е Икономическия институт във Варна, специалност икономика и управление на промишлеността. От 1989 г. се занимава с частен бизнес - търговия, производство, хотелиерство.

Михов е почетен консул на Бразилия, създадел и председател на сдружение „Варна – културна столица на Европа“.

Заради погребението всички срещи от официалния календар на Националната баскетболна лига са преместени за утре. За 30 април е отложен и Мачът на звездите, който трябваше да се играе утре в Ямбол.