Магията на "Аз,театърът" се случи

Мисия Варна

01-04-2011, 08:08

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Най-новият спектакъл на ДТ „Стоян Бъчваров” „Аз, театърът” е факт, настоящ фрагмент от най-новата обща история на варненската театрална сцена!

Близо три часа и половина, служителите от храма на Мелпомена забавляваха публиката, раздаваха душата и сърцата си на сцената.

Актьорите в своите бляскави костюми изпълниха театралното пространство със светлина и емоция.

СПЕКТАКЪЛЪТ В СНИМКИ »

Главният виновник за спектакъла-концерт, режисьорът Стоян Радев Ге.К. бе като перпетуум мобиле по време на целия спектакъл. Той съумя да балансира дългата церемония по раздаването на наградата "Златна маска" с неотразимото си чувство за хумор, което въздействаше като отрезвително хапче и глътка въздух за изкушения от театралното тайнство зрител. Актьори, музиканти, танцьори или три в едно вълнуваха, възбуждаха, изправяха на крака публиката. Всички ветерани от трупата на театъра, присъстващи на спектакъла-концерт, получиха подаръци от ТМПЦ. Публиката се радваше, ръкопляскаше на онези места, които имаха за цел да погъделичкат духа на абсурдното ни време. Всъщност какво е театърът без публика?

Трупата получи поздравителни картички, телеграми, поздравителни ноти, а Съюзът на Българските артисти поднесе торта с лик на театралната сграда. Спектакълът-концерт завърши с бляскъв финал - всички участници, окъпани от цветна дъга и 10-минутни аплодисменти, споделиха с варненския зрител магията на театъра.

След спектакъла приятели на театъра, актьори, политици, режисьори, художници, писатели, споделиха на чаша вино и богати месни и безмесни хапки впечатления, вълнения, свободни мисли и спомени за своето пътешествие в театъра.

П.П. Не може да не отбележим обаче, че голяма част от наградените, както и почти всички официални лица, си тръгнаха веднага след получаването на наградата или в антракта. Хубаво беше, че освободиха места за многото правостоящи зрители, но грозно беше посланието, което отправиха към публиката и актьорите.