Жителите в район "Приморски" бранят зелените площи

Мисия Варна

31-03-2011, 12:06

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Общественият съвет на район “Приморски” ще се включи в инициативата на жителите на блок 13 на ул. „Света Ирина” (бивша ул. „Мир”), които на всяка цена искат да защитят от застрояване зелените площи и детската площадка.

На последното заседание на Обществения съвет хората изразиха безпокойство, че на мястото на градинката, паркинга и детската площадка се готви проект за ново строителство, съобщиха от пресцентъра на “Приморски”.

За да покажат, че няма да допуснат градинката да бъде сменена от поредната жилищна сграда в събота 2 април в 10 ч. хората от района ще излязат, за да проведат акция „Да посрещнем пролетта на чисто и зелено” на зелената градинка пред бл. № 13 (така нар. Трилъчката) на ул. „Света Ирина” (бивша ул. „Мир”), над OMV бензиностанция.  

Инициаторите канят всички работещи, студенти, ученици, безработни, пенсионери, които искат да виждат зелени площи от балконите и прозорците си да се присъединят, като заедно да се погрижат за красивите дръвчета и храсти и да не позволят зеленината да изчезне.