Срамните 700 лева на месец печели общината от паркинга на Мусала

Мисия Варна

31-03-2011, 09:34

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Само 700 лева на месец получава общинското дружество "Паркинги и гаражи" от наем на паркинга на пл. Мусала.

В същото време фирмата, която го стопанисва, прибира по 1,50 лв. на час, като рядко може да бъде видяно празно място. Това стана ясно при отчета на дружеството, който беше представен пред общинските съветници от комисията по собственост и стопанство.

Други 1300 лева плаща хотел "Европа", който стопанисва паркинга пред сградата си на същия площад. Общинските съветници днес останаха недоволни от резултатите на дружеството, което отчете едва 4000 лева печалба при приходи от 214 хиляди лева. Оказа се, че общинската фирма стопанисва само 4 от общо 11 паркинга, които са в активите й. Други 5 отдава под наем.

Скандален е фактът, че въпреки заповед на кмета, два от наетите паркинги - в Окръжна болница и на ул. Ал. Дякович, да бъдат освободени, наемателите отказват да ги напуснат. Съветниците порицаха прокуристката на дружеството, че се е задоволила с безобидни писма до фирмите и не уведомила администрацията за проблема, за да започнат съдебни дела.

Докладна записка по друг спорен отчет поискаха съветниците от управителката на Курортна поликлиника. Тя трябва да обясни как така Фондация "Владиславово", свързвана с общинския съветник от ДПС Янко Станев, е извършвала ремонти в поликлиниката.