Търси се място за "Varna Eye"

Мисия Варна

23-03-2011, 21:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Панорамно виенско колело да бъде монтирано във Варна,

предложил на общинската администрация бизнесменът Димитър Димитров. Отговор от екипа на кмета обаче не последвал, оплака се днес той на председателя на общинския съвет Николай Апостолов.
Идеята на инвеститора е за колелото да бъде отредено място в Морската градина - в района на Аквариума или до Делфинариума. То трябва да е между 30 и 40 метра високо и ще работи зиме и лете.

Димитров е готов да плаща наем на общината за земята, върху която ще сглоби атракцията. Предложил е и схема за публично-частно партньорство.

Далеч по-напред е проектът в Бургас. Там администрацията реагирала бързо и вече се чака решение на общинския съвет, за да започне монтажът.

Българските колела ще са поне 4 пъти по-малки от "London Eye", което е най-голямото в Европа. То се издига на 135 метра над Темза. Беше построено през 2000 г. от British Airways. С 30 метра по-висока е атракцията Flyer в Сингапур.

Димитър Димитров е производител на разнообразни атракциони. Сред тях и екстремни със свободни падания, които също може да бъдат монтирани около виенското колело.