Домът във Виница има нужда от детски обувки и медицински принадлежности

Мисия Варна

18-02-2011, 12:57

Снимка:

СНИМКА: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В момента децата в дом "Майка и дете" в кв. Виница, който пострада от пожар, имат най-голяма нужда от обувки, защото всички са изгорели.

Това съобщи читателката на ВарнаУтре.бг Янина Христова на страницата ни във Фейсбук.

Вчера ви призовахме да помогнете с бебешки влажни кърпи, бебешки прах за пране, миещи препарати сапуни и други, които може да оставите до понеделник в Младежки дом - Варна, бул. "Цар Освободител" 27, откъдето материалите ще бъдат извозени до Виница.

Домът има нужда от тоалетни пренадлежности, бебешки шампоани, салфетки, мокри кърпички, памперси, тоалетна хартия. Това потвърди днес пред ВарнаУтре.бг директорката на дома, г-жа Джанкова.

В склада са изгорели и спринцовките, иглите и абокатите, така че дарение на медицински принадлежности също е добре дошло.

Обувки в размери, подходящи за деца до 3-4 годишна възраст са много необходими. Малчуганите в момента са само с обувките, с които са били в момента на пожара.

"Изключително много хора се обадиха и помогнаха. Кой с каквото може. Благодаря на всички, които се отзоваха. Община Варна помогна много активно, адм. Манушев осигури топла вода, Данчо Симеонов обеща финансова подкрепа, всички са съпричастни с нашия проблем", изрази благодарност директорката.

Децата, които са на възраст от няколко дни до на 3-4 години, не са стресирани, повечето не разбират още, сподели още г-жа Джанкова.

Можете да оставите даренията си на охраната в Младежкия дом, от където ще ги предадат на дома, или да ги доставите лично на място.