Първанов и Манджуков ли са поръчали на Алексей Петров побоя над Огнян Стефанов?

Новините

15-02-2011, 09:51

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Преди да бъда пребит имало ли е среща между Георги Първанов, Петър Манджуков и Алексей Петров, попита в ефира на "Гореща точка" по ТВ7 журналистът Огнян Стефанов.

Той беше  жестоко пребит през септември 2008 г. Самият той обаче не пожела да отговори на въпроса дали според него Първанов и Манджуков, засегнати от статиите му в сайта "Опасните", са поръчали на Алексей Петров да го ликвидират.
Искам да се знае, че президентът е имал такива срещи - с Алексей Петров и други хора от този кръг, каза Стефанов и обясни, че знаел за срещата Първанов-Манджуков-Алексей от 4 или 5 източника. "Оставям си все пак някакъв процент съмнение", каза той.

„Какво ще стане, ако в публичното пространство излязат и подслушани разговори на Първанов, попита Стефанов и припомни възмущението на президента от последните скандали с подслушването на премиера и ключови фигури от властта.
"Ако излязат СРС-та за негови разговори с шефа на кабинета му Никола Колев  с Алексей или близки до него олигарси, дали ще си говорят за дивеч или за цветя?", попита журналистът.

Стефанов обясни и , че побоят над него през 2008 г. е свързан с това, което е публикувал в сайта "Опасните". "Хората или човекът, засегнати от мои действия или писания, са решили, че могат да решат проблема си с убийство", смята журналистът.
Той предположи, че вероятно поръчителите на саморазправата с него много пъти са решавали въпросите си с тези методи и са оставали ненаказани.

„Журналистиката не може да бъде безпристрастна. Ние трябва да имаме своя позиция", беше категоричен Огнян Стефанов.