Дами от ГЕРБ ще учат класни как да борят агресията в школата

Животът

22-11-2010, 10:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Тренинг за класни ръководители организира Жени ГЕРБ - Добрич.

Инициативата е на тема: “Разрешаване на конфликти и справяне с агресията в училище” и ще се проведе на 24 ноември от 9 часа в ОМЦ - Добрич. В занятието ще се включат 21 учители от 11 училища. Те ще имат практическа насоченост с елементи на супервизия.

"След първия пилотен тренинг по темата, се оказа, че има интерес за продължаване на инициативата и за превръщането й в регулярни срещи за супервизия и взаимопомощ по много актуалните напоследък проблеми с насилието и агресивните прояви в училище", съобщават от пресцентъра на Жени ГЕРБ-Добрич.

От там добавят, че по време на тренинга ще бъдат поставени конкретни казуси за обсъждане и разрешаване, ще се тренират уменията за  справяне с конфликти и агресивно поведение.

Основните цели са:
* Откриване на симптомите и причините за всяка проява на агресивно
поведение.
* Контрол и съвместни действия на педагозите и родителите за преодоляване на агресивното мислене, настроение и поведение сред учениците.
* Възпитание и мотивиране на учениците да споделят проблемите и чувствата си, да владеят гнева си, да мислят преди да действат и да търсят алтернативни решения на своите проблеми - без конфликти и агресия.
* Споделяне на собствен опит във връзка със справянето с насилие, обмен на идеи и добри обществени практики по превенция и преодоляване на агресивното поведение сред учениците.