Скандали с гориво, наеми и щат откри общината в АГ болница

Архив Варна

29-10-2010, 14:27

Автор:

ТЕОДОРА ПЕТРОВА

Всичко от Автора

Проверката на АГ болница, извършена от екип на община Варна, открила неизгодно сключени за здравното заведение наеми с частни структури в нея, които не са съгласувани с общината и кмета като принципал.

Отделно се поставя казусът за изчезнало гориво на стойност 16 000 лв., предоставено от общината. Констатациите са направени още в средата на юли, но резултатите от проверката бяха обявени едва днес на заседание на общинската комисия по здравеопазване. Като сериозен недостатък се отчита и раздутият щат на здравното заведение, който бил от 254 души, а легловата база била общо от 140 места. Работната заплата се формирала без ясни правила и критерии, а счетоводството било неясно, сочат още констатациите. В нарушение се давали и кабинетите в медицинския център на болницата. Общинският съвет ще бъде сезиран, че се развиват дейности, които са конкурентни на основния предмет на дейност, се казва още в доклада на проверяващите. Те препоръчват още подобряване на финансово-счетоводната дисциплина. Препоръката на екипа, извършил проверката, е заради констатираните нередности управителят на здравното заведение д-р Петър Атанасов да бъде даден на прокурор.

Д-р Петър Атанасов, който и в момента изпълнява длъжността управител на АГ болница, тъй като новоизбраният шеф д-р Радослав Минков не е влязъл в длъжност, каза, че ще даде подробен анализ по всички отправени му обвинения. Той е категоричен, че газьолът не се е изгубил в болницата, а е бил употребен за топла вода през миналото лято. Фактури и документи били представени надлежно пред общината, допълни д-р Атанасов.