Фенският отбор продължава за купата и чака Левски или Черно море, за да напълни касата

Архив Варна

28-10-2010, 15:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Отборът на феновете на "Соколите" победи с 3:2 като гост "Спарта" (Самоводене) в среща от турнира за Купата на България и продължава напред в борбата.

Мачът на стадион "Ивайло" във Велико Търново премина под диктовката на гостите и нито за момент нямаше съмнение в тяхното превъзходство. Тодор Радомиров откри още в 8-та минута, след като беше оставен непокрит в наказателното поле и се възползва от центрирането на Кирил Недев. Всичко вървеше по план, но леко разконцентрирване в 38-та минута позволи на Ивелин Момчилов с далечен удар да изравни.

До края на полувремето имаше малко време, но всичко си дойде на мястото в началото на второто. Бърза контра трима на двама, пас към Марин Петров и 1:2 в 47-та минута. Малко преди края Иван Караджов открадна една топка, подаде на Александров и стана 1:3. В ответната атака домакините намалиха чрез Караиванов за 2:3, но за повече нямаше нито време, нито майсторство.

В следващата фаза на надпреварата се включват отборите от "А" група и може да стане твърде интересно. Ако жребият помогне на варненци, то те могат сериозно да понапълнят касата. Има вероятност съдбата да ги срещне с Левски или Черно море. Със сигурност на тези мачове ще дойдат повече от 4000 човека, умножено по 5 лева за билет и бюджета за доста време напред е осигурен.

Не лош вариант е и ЦСКА, но "армейците" в момента са в криза и едва ли толкова техни фенове ще пристигнат във Варна. Не трябва да се забравя, че ако мачът е с един от двата софийски отбора, то срещата ще се предава по телевизията и ще има допълнително пари от ТВ права. Погледнато чисто икономически Левски е най-добрият вариант в момента.

Купа на България – І-ви кръг ;

28 октомври, ст. „Ивайло“ – В. Търново

„Спарта“ (Самоводене) – Отборът на феновете ( ФК „Тополите“) 2:3

Главен съдия: Веселин Гацев (Шн). Помощници: Юр. Йонков и М. Иванов (Шн). Четвърти: Г. Давидов (ВТ).

Публика: 300

Спарта: Р. Русев, Ст. Иванов, Л. Русев, Карабоев, Кондов, Д. Димитров, Златков, Момчилов, Гавазов, Младенов, Караиванов.

Отборът на феновете: Ив. Маринов, В. Маринов, Керацин, Любенов, Ковачев, Бояджиев, Петров, Караджов, Радомиров, Недев, Николов.