Час на класния: Как да станем студенти в чужбина?

Животът

19-10-2010, 19:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Едва ли час на класния ръководител е предизвиквал някога такъв голям интерес сред учениците на Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич, както този, посветен на следването зад граница.

Учениците от 11 и 12 клас с първи език английски или немски бяха поканили специално консултанти от варненската компания "Мис Диамандиева".

Гостите търпеливо разказаха на бъдещите абуриенти за това как и кога се кандидатства за университет в Западна Европа. Какви са специфичните изисквания на отделните държави към кандидатите от България, какви са тенденциите сред най-популярните специалности и какво е новото в кампанията през 2011 година бяха темите, които засегнаха лекторите. После търпеливо отговаряха на въпроси.

Оказа се, че учениците са притеснени от липсата на пълна, точна и актуална информация по възможностите и процедурите при кандидатстване в чужбина, която само частично се запълва от станалите традиционни изложения за образование в чужбина. "Децата задаваха много прагматични въпроси. За нас беше въпрос на истинско предизвикателство да намерим точен отговор на всеки от тях, защото нашата фирма се гордее именно с отношението си към кандидат-студентите: индивидулано и изключително последователно за всеки от тях. Именно това ни прави по различна от другите фирми, предлагащи образователни услуги на пазара", обясниха от "Мис Диамандиева". От този месец фирмата има и репрезентатив офис в София.