Проф. Иванов пак е в борда на Терапията

Архив Варна

15-10-2010, 14:19

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ТЕОДОРА ПЕТРОВА

Всичко от Автора

Бившият изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Марина" проф. д-р Красимир Иванов е възстановен като член на борда на директорите на здравното заведение.

Оповестяването на новината е станало на събрание в болницата днес. Какви са мотивите за частичното реабилитиране на професора, така и не стана ясно, а от здравното министерство се въздържаха от конкретен отговор. В борда на директорите на най-голямата болница в Североизточна България освен проф. Иванов, са още невроголът д-р Ара Капрелян и изпълняващият длъжността изпълнителен директор доц. д-р Жанета Георгиева. Досега в управленската структура бе и доц. д-р Валерия Калева.

За овакантения пост на изпълнителен директор е обявен конкурс, който ще се проведе в началото на ноември. Проф. Иванов бе освободен след скандал, че от болницата не са изпратили известие към МВР за пациент с огнестрелна рана, който е известен на органите на реда.

Днес досегашният зам.-министър на здравеопазването проф. д-р Иван Миланов се е оттеглил от поста си. Неговото място се заема от досегашният директор на многопрофилната болница в Кюстендил, д-р Михаил Зортев, съобщиха още от пресцентъра на здравното министерство.