Пенсионер дарява апартамент срещу настаняване в дом

Мисия Варна

27-09-2010, 17:30

Автор:

ТЕОДОРА ПЕТРОВА

Всичко от Автора

Примамлива оферта, отправил варненец към общинския дом за възрастни хора "Гергана" и към частно социално заведение от същия тип - да изкара старините си при тях, а той ще им дари двустаен апартамент в морската столица.

Възрастният мъж - Киро Киров имал заболявания, заради които не искал да остава сам у дома си, след като съпругата му починала. Предложението първоначално заинтригувало както социалната дирекция в общината, така и управата на частния старчески дом. Впоследствие обаче изскочили разни тегоби около имота - една трета от него принадлежала на синът-наследник, с когото преди години бащата сключил договор за доизглеждане. После взаимоотношенията между тях се развалили и сега синът искал като обезщетение солидна сума, която била горе-долу колкото стойността на жилището. Затова и настаняването в дом "Гергана" и в другия дом, се препънало.

От 3 месеца Киро Киров бил подал молба в общината, но досега отговор нямал. Редовно питал за хода на молбата си в социалната дирекция, докато накрая не му казали, че предстои ремонт на "Гергана" и настанявания скоро там нямало да има. От частния дом пък преценили, че е по-редно съдът да определи каква сума трябва се даде на наследника за спорния имот.