Лекари от АГ въстават срещу компроматната война

Архив Варна

27-09-2010, 17:08

Автор:

ТЕОДОРА ПЕТРОВА

Всичко от Автора

Открито писмо до медиите изпратиха днес 21 лекари от АГ болница, които изразяват възмущението си от начина, по който се правят опити да се дискретидира техният колега д-р Живко Ганчев.

През миналата седмица проф. Иван Козовски, който е ръководител на частния център на ин-витро в АГ пусна в обращение видеозапис, в който според него се виждало как д-р Ганчев взема пари от пациентка. Набеденият лекар тогава коментира, че не е гледал записа, но е възможно да му дават и документи. Според колегите на акушер-гинеколога всеки от тях можел да изпадне в подобна ситуация, защото записът бил незаконно придобит, а информацията - непроверена. "Безпричинно и безпринципно се руши репутацията на болницата чрез използването на незаконно придобита и непроверена информация", се казва в отвореното писмо. В крайна сметка е ясно, че това е опит да се отстрани д-р Живко Ганчев от назначаването му за управител. След провеждането на конкурс, той и неговия колега д-р Радослав Минков останаха на финалната права.

Така и не стана ясно как професорът се е сдобил със запис от охранителните камери във фойето на АГ болница, достъпът до които трябва да е ограничен. Подписаните под писмото лекари смятат, че по този начин се удря и по авторитета на специализираното здравно заведение.