Светът започна есенно почистване на природата

Животът

19-09-2010, 13:09

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Милиони хора се обединяват в 18-тата ежегодна кампания "Да почистим света", а варненци ще почистват устието на Камчия в сряда, 22 септември.

Този уикенд милиони хора от цял свят започнаха да почистват паркове, реки и гори, за да възстановят и опазят природата, предаде hobyto.com.

Кампанията "Да почистим света" този път е в подкрепа на Международна година на биоразнообразието, обявена от ООН, съобщава пресцентърът на Програмата на ООН за опазване на околната среда.

Близо 35 милиона доброволци от 120 страни участват в кампанията, която протича за 18-а поредна година. Целта й е да мобилизира глобални общности да почистват и опазват местната природа.

В момента във всички краища на света ще има дейности, вариращи от почистване на малки селища до национални събития. В много региони ще бъдат задействани програми за рециклиране, възстановяване, засаждане на дървета и образователни проекти.

Може да се регистрирате за участие на activities.cleanuptheworld.org

Според сайта на кампанията "Да почистим света" българската организация Мюзик Експорт България също участва в инициативата.

Ние поемаме щафетата, в синхрон със световната кампания с "есенното почистване" на природата на 22-ри септември, когато НПО Адвенчър БГ инициира на плажната ивица при устието на р. Камчия.

Всяка година сдружението Адвенчър БГ, което се занимава с приключенски туризъм с грижа и в синхрон с околната среда, организира почистване в края на летния туристиески сезон.

Еко инициативата е част от проект "Активни сред природата – избор за свободното ни време", финансиран от община Варна.

За въпроси, допълнителна информация и възможност за организиран транпорт: [email protected], 0887 24 24 72.

ВарнаУтре.бг, както винаги подкрепя и тази еко инициатива и ще се включим в почистването, защото обичаме природата и ни е грижа за нея!

Очакваме ви!

Ще се видим на 22-ри септември в 10:00 при устието на р. Камчия!