Подари си мечта в Стаята на приказките

Животът

10-09-2010, 14:08

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Месец август бе обичайно време за  отдих, но за служителите на детския и средношколския отдел при регионалната библиотека „Пенчо Славейков” месецът се оказа изпълнен с работа и  промяна на интериора на библиотечното пространство.

Крайният резултат е красива стая на приказките, както и ново освежаване на залите с детски картини. Новите рисунки на малчуганите са изработени по време на юлската инициатива „Ваканция в библиотеката”. До началото на първия учебен ден остават броени дни и малко време за щури игри.

„Ваканция в библиотеката” продължава до 15 септември, всеки следобед от 14.00 до 16.00. Този път децата сами се грижат за разкрасяването на „Стаята на приказките”. Последната придобивка е дело на майки, удовлетворени от работата с техните малчовци в библиотеката. Както се казва „сговорна дружина - планина повдига”- нашата планина е нещо като инсталация от цветя, ръчна изработка (дело на майката на най-палавия почитател на „Ваканция в библиотеката” - Никола и майката на малката Камелия).

Преди два дни „Ваканция в библиотеката” бе посетена за първи път от седемгодишната Камелия, която от 15 септември ще бъде в първи клас, но вече се справя с буквичките и може да чете. Намерението на организаторите на модула „ Ваканция в библиотеката” е работата на децата заедно с кака Ели (Чудото) да продължи и през учебната година. Този път театърът и четенето на приказки ще си определят среща в един нов жанр театрално-приказчунест миш-маш, в който децата ще се запознаят с магията на театъра, импровизацията и удоволствието да се забавляваш с въображението. Началото е поставено: доброволци, родители и деца заедно престъпват в света на фантазията, доброто и смеха.

{gallery}VARNA/2010-09-08-biblioteka{/gallery}