Социалните без заплати ще съдят работодателя си

Архив Варна

03-09-2010, 12:28

Снимка:

KSUVARNA.HIT.BG

Автор:

ТЕОДОРА ПЕТРОВА

Всичко от Автора

"Ще заведем иск срещу работодателя затова, че не ни изплаща навреме заплатите", категоричен бе Николай Петров от Комплекса за социални услуги във Варна.

Днес той и неговите колеги, които не са получавали заплатите си от април, се срещнаха с медии, за да разкажат за патилата си. Заедно с тях бе и ръководителят на комплекса Румяна Йорданова. Оказа се, че структурата има трудов договор, което прави съвсем закономерна крачка иска им спрямо работодателя. Заради неразбориите със заплащането от началото на годината вече са напуснали 6 специалисти.

Екипът от 31 специалисти - социални работници, психолози, педагози, не са вземали заплати от март. След вдигналия се, обаче, медиен шум вчера и днес, се оказа, че докато тече брифингът, заплатите за април  вече са преведени. Психологът Боян Василев бе категоричен, че вече трудно успяват да посрещат всекидневните си разходи, а работят с хора, на които им е нужна помощ и трябва да се разтоварват адекватно. "Поставени сме в ситуация, в която да мислим за битовизми - как да нахраним децата си и как да си платим тока", каза Василев. Той и колегите му са категорични, че ще продължат да търсят правата си, докато изплащането на трудовите им възнаграждения не се нормализира.