Морето край Шабла изхвърли мъртво делфинче

Животът

22-08-2010, 12:18

Автор:

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Всичко от Автора

Миналата седмица в РИОСВ постъпи сигнал за 7 мъртви делфина в района на Крапец, а в института - за 4 бозайника

Морето в района на къмпинг "Добруджа" край Шабла изхвърли мъртъв делфин, съобщи дежурният в РИОСВ-Варна.

"Сигнал за мъртвия делфин бе подаден малко преди 10 часа. Касае се за делфин-бебе, което вече е отстранено от плажната ивица. Делфинчето е дълго близо метър. По тялото му няма видими следи от нараняване", добави дежурният в инспекцията.

"Миналата седмица в РИОСВ постъпи сигнал за 7 мъртви делфина в района на Крапец, а в института - за 4 бозайника, каза ръководителят на секция Ихтиология в Института по рибни ресурси във Варна Константин Михайлов.

Той добави, че телата на всички делфини, които открили, били в изключително напреднал стадии на разложение и не е било възможно да се определи дали по тях има нараняване. Михайлов посочи още, че от април досега общо 30 делфина е изхвърлило морето по Северното крайбрежие.

 

Морето в района на къмпинг "Добруджа" край Шабла изхвърли мъртъв делфин, съобщи дежурният в РИОСВ-Варна.  
"Сигнал за мъртвия делфин бе подаден малко преди 10 часа. Касае се за делфин-бебе, което вече отстранено от плажната ивица. Делфинчето е дълго близо метър. По тялото му няма видими следи от нараняване", добави дежурният в инспекцията.
"Миналата седмица в РИОСВ постъпи сигнал за 7 мъртви делфина в района на Крапец, а в института за 4 бозайника, каза ръководителят на секция Ихтиология в Института по рибни ресурси във Варна Константин Михайлов. Той добави, че телата на всички делфини, които открили, били в изключително напреднал стадии на разложение и не е било възможно да се определи дали по тях има нараняване. Михайлов посочи още, че от април досега общо 30 делфина е изхвърлило морето по Северното крайбрежие.