Линдзи Лоън се разплака в съда, влиза в затвора за 90 дни

Варна Лайф

07-07-2010, 12:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Съдия осъди Линдзи Лоън вчера на до 90 дни в затвора и рехабилитационна програма в клиника,

защото е нарушила условията на пробацията си, наложена й, заради наркотици и шофиране в нетрезво състояние през 2007 г, предаде АП.

Актрисата веднага избухна в сълзи след съобщаването на присъдата, наложена й в съд в Бевърли Хилс, Калифорния.

Върховният съдия Марша Ревъл издаде присъдата, след изслушване на свидетелски показания от служителите на програмата за лечение от алкохолна зависимост, в която Линдзи беше задължена да участва.

Лоън е пропуснала седем срещи от декември насам, което доведе до строго смъмряне на съдията към Лоън, момент след като звездата започна да се извинява, обляна в сълзи, когато присъдата й беше произнесена.

"Направих всичко, което ми беше наредено да правя и дадох всичко от себе си, за да балансирам работата си с програмата", заяви Лоън пред съдията. "Това не беше почивка, не беше някаква шега", каза актрисата.

Ревъл каза, че намира извинението на Лоън за неискрено, сравнявайки звездата с "някой, който мами и смята, че не е измама, ако не го хванат".

Лоън не беше задържана веднага и ще й бъде разрешено да се предаде сама на 20 юли. Дотогава тя ще трябва да носи на глезена си монитор, следящ дали употребява алкохол.

Говорителката на окръжния прокурор на Лос Анджелис Джейн Робисън каза, че не е необичайно съдия да даде възможност на подсъдим да се върне на по-късна дата, за да може да има време да въведе в ред нещата си.

Присъдата е три пъти по-голяма от едномесечната, поискана от прокурорите.

Не е ясно колко време Лоън действително ще прекара в затвора. Говорителят на шерифския офис на Лос Анджелис - Стив Уитмор заяви, че жени, осъдени за ненасилие, излежават около една четвърт от присъдата си.

Уитмор заяви, че Лоън може да бъде освободена под домашен арест, но това зависи от спецификата на присъдата на Ревъл.

Ревъл отмени пробацията на Лоън и нареди тя да носи на глезена си следящата за алкохол гривна, след като звездата не се яви в съда в деня, когато беше насрочено делото й през май. Тя промотираше новия си филмов проект на фестивала в Кан в този момент и заяви, че не може да се прибере на време за процеса, защото паспортът й е бил откраднат.

Мониторната гривна подаде сигнал, след като актрисата присъства на филмовите награди на MTV миналия месец. Ревъл заяви, че устройството е регистрирало 0.3 промила алкохол в кръвта й по време на афтър партито на музикалната телевизия. Лоън отрече да е пила тази нощ.

Адвокатът на Лоън, Шон Чапман Холи, призова съдията да постави на актрисата отново изпитателен срок и каза, че тя е научила урока си и има подобрение.

Прокурорката Данет Майърс не се е съгласи и призова за затвор за звездата.

"Когато й наредихте да ходи на терапевтичните срещи всяка седмица, тя не ви обърна внимание", каза Майърс в заключителната си реч.

Лоън изкара 84 минути в затвора през 2007 г., след като се призна за виновна по две обвинения за дребно престъпление - че е била под влияние на кокаин. Тогава тя не отрече други две обвинения за шофиране с ниво на алкохол в кръвта над 0.8 промила и едно за безотговорно шофиране.

Лоън беше осъдена на три години пробация, но прокуратурата поиска удължаване с още цяла година през октомври, след като тя не успя да завърши образователните си курсове за алкохол в срок.