Няма да "изселват" Колежа по туризъм засега

Новините

29-06-2010, 11:29

Снимка:

АРХИВ: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Административният съд във Варна спря предварителното изпълнение на заповедта на областния управител Данчо Симеонов, с която Колежът по туризъм трябваше да напусне сградата на ул. "Стефан Караджа".

Решението е по искане на Икономическия университет, чието звено е колежът, за спиране на заповед №РД-10-7706-158 от 7 юни т.г. на областния управител. Според нея имотът е собственост на Средното училище по изкуствата "Добри Христов", част от него се владее от Колежа по туризъм без правно основание и това налага изземването му на 19 юли.

С оглед на значителните вреди, които биха настъпили за колежа във връзка с предстоящата кандидатстудентска кампания, съдебният състав спира предварителното изпълнение на тази заповед до окончателното решение на спора, съобщиха от административния съд. Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7-дневен срок.

От студентския съвет на колежа все още очакват да бъде разнищена схемата, по която най-старото държавно училище по туризъм в страната остана без сграда, както и да бъдат наказани виновните за това. Такова искане неотдавна студентите връчиха на премиера Бойко Борисов, а след протестно шествие 2 седмици по-късно посочиха на областния управител Данчо Симеонов и конкретни сгради на държавни училища "със затихващи функции", които биха могли да приютят 650-те възпитаници на колежа. Тогава протестът им бе публично подкрепен от кмета на Варна Кирил Йорданов.