Цветанов командирова румънски полицаи по Черноморието, местните не знаят

Новините

17-06-2010, 10:48

Снимка:

АРХИВ: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви пред медиите, че по родното Черноморие ще бъдат командировани румънски полицаи. И явно успя да изненада подчинените си по въпросното Черноморие.

"Румънски полицаи ще участват в охраната на летните ни курорти това лято. Те ще се грижат за безопасността на румънските туристи. Най-много румънски полицаи ще има по Северното Черноморие, където има и най-голям брой туристи от северната ни съседка", съобщи вътрешният министър. На същия принцип щяло да има и наши полицаи, командировани в Румъния, въпреки че българите, които повичат там са в пъти по-малко от румънците у нас.

"Не съм чул за такива командировки. В нашата дирекция не е стигала подобна информация и затова не мога да коментирам по никакъв начин думите на министъра", лаконично заяви шефът на ОДП Варна комисар Димитър Димитров.

Румънските туристи наистина са голяма част от почиващите във варненските курорти, особено на Златни пясъци. И инциденти с тях не липсват. Голяма част от тях пристигат на почивка край Варна с автомобилите си и си тръгват със солени глоби за различни нарушения. Помним и скорошните скандали с откраднатите румънски джипове от Златни пясъци. Но активният сезон вече започна, а споразумения за размяна на униформени не се е чуло да има.

Да не говорим, че всяко лято във Варна командироват полицаи от вътрешността на страната, именно заради прииждащите туристи в курортните комплекси и недостига от униформени. И не само във Варна. Командировани полицаи има във всички черноморски курорти. Затова звучи странно изявлението на Цветанов, че ще има и български полицаи на работа в Румъния.