"Twilight" превзе филмовите награди на Mtv

Варна Лайф

07-06-2010, 11:14

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Красивият екип на "Twilight" ("Здрач"), целувка между две момичета, Кати Пери и Кристина Агилера в оскъдно облекло, псувни по адрес на Бритиш Петролиум - наградите на Mtv в неделя имаха от всичко.

Наградите, които са по-скоро купон на поп-културата имат забавни категории - като "Най-добра целувка" и "Най-нецензуриран речник". Изпълнителите ипобедителите в неделя също не държаха особено на етикета в благодарствените си речи, а още по-малко спазваха благоприлично поведение.

"Twilight" беше фаворитът на вечерта, побеждавайки в 5 категории.

"Излежда "Twilight" е наистина страхотен - съгласна съм с това", каза Кристен Стюарт, която която нашумя с ролята си на Белла в сагата "Здрач" по романте на Стефани Майър.

"Здрач: Новолуние" (Twilight: New Moon") грабна наградите за "Най-добър филм", "Най-добра целувка", "Най-добра женска игра" за Кристен Стюарт, "Най-добрамъжка игра" за Робърт Патинсън (за ролята му на вампира Едуард Кълън).

Патинсън беше награден и в категорията "Глобална суперзвезда" - нищо неочаквано, след като милиони момичета по света са луди по чаровния лондончанин. Сандра Бълок спечели само една награда, но голяма. 45-годишната актриса получи приза за значимост за цяло поколение. Това  беше първата й телевизионна поява, след раздялата й по-рано тази година с неверния й съпруг Джеси Джеймс.

Бълок използва сцената за да разсее слуховете, разпространявани от таблоидите: "Не съм умряла! Обичам това което правя и никъде не съм тръгнала".

След което се целунаха страстно със Скарлет Йохансон.

Бълок беше зашеметяваща в черна лъщяща рокля с гол гръб. Тя получи наградата си от Брадли Купър, с когото си партнират във "Всичко за Стив" ("All AboutSteve"), Бети Уайт, с която играят заедно в "Предложението" ("The Proposal") и от неописуемата Скарлет Йохансон - съпруга на партньора й в "Предложението" -Раян Рейнолдс.

На въпроса какво прави Йохансон на сцената, тя каза, че е там за да целуне Бълок. Речено сторено - двете звезди си размениха красива целувка на сцената.

Двучасовата церемония беше осветена от много цветни моменти.

Кати Пери беше със синя перука и къси искрящи панталонки. Заедно със Snoop Dogg изпълниха новия си хит "California Gurls", заобиколени от танцьори на ролкови кънки.

Марк Уолбърг и Уил Фаръл разсмяха публиката, разхождайки се на сцената в смешни костюми, докато Самюъл Л. Джаксън, Дуейн Джонсън и Ева Мендес връчваха наградата за "Най-добър злодей" на Том Фелтън за ролята му на Драко Малфой в "Хари Потър и Нечистокръвният принц" ("Harry Potter and the Half-Blood Prince")

Том Круз се качи на сцената в образа на холивудския продуцент Лес Гросман - псуващия герой от комедията от 2008 г. с Бен Стилър и Робърт Дауни Джуниър "Тропически гръм" ("Tropic Thunder"). "Лес Гросман" изпълни енергичен танц с Дженифър Лопес на песента й с Ludacris - "Get Back".

Водещият - комедийният актьор Азиз Ансари също потанцува на музикалното си изпълнение, посветено на "Аватар", вдъхновено от R. Kelly, което завърши с обиди към Бритиш Петролиум.

Зрителите бяха тези, които избраха победителите в неделя.

Бионсе и партньорът й от фолма от 2009 г. "Обсебена" ("Obsessed") - Али Лартър, взеха наградата за "Най-добър бой".

Звездата от "Последният ергенски запой" ("The Hangover") - Зак Галифанакис и очарователната Ана Кендрик, която играе във "Високо в небето" (Up in the Air) и взеха награди за "Най-добра изгряваща звезда".

"Това е най-якият момент", каза Кендрик, прегръщайки наградата си във форма на кутия с пуканки "Това отива на масичката ми за кафе". Киндрик, която играе и в сагата "Здрач", се качи с актьорите от вампирската поредица, за да получи с тях наградата за най-добра лента. Главата на семейство Кълън - Питър Фачинели подправи благодарствената си реч с нецензурни думи.