Маккартни направи серенада на Мишел Обама с "Michelle"

Варна Лайф

04-06-2010, 11:13

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Пол Маккартни нямаше търпение да изпълни точно "Michelle" пред президентското семейство в сряда вечер, когато беше награден лично от Барак Обама в Белия дом, предава АП.

Бившият "бийтъл" изпълни "Michelle", гледайки през цялото време първата дама на САЩ, която също носи името Мишел.

След серенадата и изпълнението, в която се пее "I love you, I love you, I love you" ("Обичам те, обичам те, обичам те"), Маккартни се пошегува, че може да стане "първият мъж, цапардосан от президента на САЩ".

Президентът изглежда нямаше нищо против. Той се поклащаше в ритъм по време на изпълнението, докато съпругата му пееше текста, заедо с Маккартни.

90-минутният концерт беше по повод награждаването на Маккартни с наградата Gershwin за популярна музика, която се връчва от Библиотеката на Конгреса за трета поредна година. Президентът каза, че Маккартни е "помогнал за създаването на саундтрака за живота на цяло едно поколение".

Маккартни, който е на 67, сподели, че това е уникален момент за него. "Не мисля, че има по-специално място, на което да изпълняваш, от това" - каза  англичанинът.

Той предложи да изнася редовни концерти в Белия дом. "Може да идваме по време на обяда. Ние сме евтини" - пошегува се той.

Много звезди присъстваха на церемонията и изпълниха интерперетации на някои от най-големите хитове на Маккартни.
Сър Пол сподели, че е вдъхновяващо да види какво правят други музиканти с неговите песни.

Сред звездите, които имаха изпълнения бяха Стиви Уондър (който също е носител на наградата Gershwin), Джонас Брадърс, Фейт Хил, Елвис Костело, Емилоу Харис, Хърби Хенкок, Джак Уайт - вокалист и китарист на White Stripes, пианистът Ланг Ланг и фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол.