Паркирал си като идиот

Архив Варна

03-06-2010, 03:29

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Днес на рубриката ни Трафик гостува "колегата й" Преглед на печата.

Ето какво прочетохме в днешния брой на "24 часа": "В столичния квартал „Младост” опитват с лепенки да вразумят шофьорите, които не зачитат пешеходното пространство.

Нахалните водачи, спрели колите си по тротоарите и в зелените площи, намират на предното стъкло стикер с надпис "Паркирал си като ИДИОТ".

Запознати твърдят, че методът има известна ефикасност. Поне в 5-те минути, които са нужни да се остърже лепенката от стъклото, шофьорът успоредно с благословиите ще се замисли дали да не си спести мъките следващия път, когато реши да паркира на същото място.

Световният опит във вразумяването на такива шофьори включва и надиране боята на колата с ключ".
Е. това последното е много хард, аз лично съм фен на по-префинени методи - като кофа боя, ливната върху задното стъкло, или кофичка с кисело мляко, обърната върху тавана на колата (за непросветените млякото разяжда боята безвъзвратно, лично аз не съм пробвала).
Паркиралите навсякъде автомобили са тежък бич и за Варна. Напоследък се усетих как се радвам при вида на нова доза колчета по тротоарите и из града. Ама когато обикалям из центъра с часове в търсене на място за паркиране, хич не ми е до радостни трели...