100 000 лв. и Даниел Славов се прибира у дома

Архив Варна

01-06-2010, 09:17

Снимка:

АРХИВ: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Варненският бизнесмен Даниел Славов Дънката ще се прибере до няколко часа при семейството си.

Свободата му вече е въпрос на организация. В момента, в който прокуратурата оформи документите и адвокатите му внесат гаранцията от 100 000 лв., той ще бъде освободен от ареста.

Даниел Славов, съученикът от му от Морското училище - председателят на общинския съвет Борислав Гуцанов, шефът на общинска фирма "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главният счетоводител на фирмата Йоанна Кръстева бяха арестувани в края на март при операция с гръмкото име "Медузите". Обвиненията срещу тях са най-общо казано за сключване на неизгодна сделка с автобуси за градския транспорт, като чрез нея са нанесени значителни щети на общинсикя бъджет. Участието на Дънката в тази схема е посредническо. Чрез неговата фирма са купени и препроданени автобусите. Той беше последният от четиримата задържани, който напусна ареста.

Служителите на "Градски транспорт" бяха пусанти под домашен арест два дни след задържането им. Миналата седмица съдът промени мярката за неотклонение и на Борислав Гуцанов. Сега вече и Даниел Славов е свободен. За разлика от другите трима той може свободно да се движи из града.

Миналата седмица Варненският окръжен съд определи 200 000 лв. парична гаранция за свободата на строителния предприемач. Днес последната съдебна инстанция намали гаранцията му на половина. Освен това съдът подчерта, че той е едър за мащабите на България предприемач и този размер на паричната гаранция е напълно съобразен с финансовите му възможности. самият Славов продължи да пази пълно мълчание и си тръгна без да коментира нищо. В съдебната зала бяха много негови приятели и колеги, коити напуснаха съда видимо доволни от развитието на нещата.

По това дело вече се очаква прокуратурата да приключи работата си и да внесе в съда обвинителните актове срещу четиримата от акция "Медузите". Според юристи това ще се случи най-рано след лятната съдебна ваканция.



1. медузи
2. Даниел Славов Дънката, парична гаранция, свобода, арест, прокуратура