Трактора бил тартор и на "Сводниците"

Архив Варна

15-05-2010, 12:30

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Има вероятност заловените тази нощ в столицата при акция "Сводниците" да са свързани с обвиняемите от "Октопод".

Това стана ясно днес от изявление на министъра на външните работи Цветан Цветанов. Другата седмица предстоят редица операции срещу финансови злоупотреби в страната, в които участват мутри и други представители на криминалния контингент, допълва информацията frognews.bg.
Според Цветан Цветанов връзката на "Сводниците" със Алексей Петров Трактора - шеф на "Октоподите" не е напълно сигурна. „Това е една от възможните схеми за финансиране и влияние върху тези публични домове. В момента всичко е в процес на доказване.
Работи се по натрупаните до момента данни от СРС-та и всички събрани доказателства. Възможността да функционират подобни увеселителни домове не е без протекцията и покровителството на определени хора, които са във високата йерархия на организираната престъпност. Октоподът има част в участието на всичко това, което се случва. Все пак трябва да сме максимално обстоятелствени и да имаме конкретните доказателства. Работим по подобна хипотеза, но всичко е въпрос на разпити, разследване и на самопризнания на участниците в целия този процес”, коментира вътрешният министър. Той добави, че през другата седмица ще бъдат проведени редица операции срещу криминалния контингент, мутрите и хора, правили тежки финансови измами.

Тази нощ ГДБОП задържа 10 души в публични домове в София, а полицията нарече новата операция "Сводниците". Рано тази сутрин пък в Благоевград и София започна и акция "Цигарите". Засилено е полицейското присъствие в столичния квартал „Надежда - 1" и Световрачане, съобщава frognews.bg
„Екипите на ГДБОП извършват обиски и претърсвания в квартал „Надежда 1”. В три гаражни клетки, обединени като склад са намерени 40 мастербокса цигари. Открити са 60 000 евро. Паралелно се извършват обиски и претърсвания в Световрачане на частни адреси на собствениците на склада”, каза още Цветан Цветанов. Той добави, че полицията в Благоевград е започнала обиски по местата, зареждани с цигари, доставяни от София.
Според участници в операцията става дума за цигари, произведени в Китай, имитиращи българско производство.