Невероятно, но факт: Ходене по вода

Архив Варна

14-05-2010, 12:38

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Liquid mountaineering (Течно планинарство) е нов спорт, целящ да достигне това, което човечеството се опитва да направи от векове: да ходи по вода! Или по-точно - да тича по вода.

Звучи невероятно, нали? Но е факт! Практикуващите този вид нов спорт, разказват (и показват), че с достатъчно добра екипировка могат да тичат по водата, точно, както камъкът се плъзга по повърхонстта й, когато правите "жабка".


Има исторически доказателства, според които liquid mountaineering е създаден от гърците, но според нас е създаден от евреите, преди, около 2000 години (Евангелие на Матей - 14:22-36).

Това е едно от на-интересните неща, които може да види човек, защото звучи невъзможно за изпълнение.

Спортът представлява бягане върху вода. Науката казва, че при правилен ъгъл и с подходяща скорост, човек може да отскача по повърхността на водата известно време, преди да потъне. Техниката е като тази на камъчетата, които хвърляме по водата, за да направим "жабка". Камъчето отскача по повърхността на водата няколко пъти. Ако успеем да спазим физическите закони, които използва камечето, ние също можем да отскачаме.

Неоходимите неща за liquid mountaineering са: качествени гумени обувки, за предпочитане е зимният сезон, студено езеро и подходяща изходна точка за старт на начинанието.

Всичко, което трябва да направите е да започнете да бягате към езерото и да продължите да бягате с максимална скорост, когато вече сте в езерото, стъпвайки под такъв ъгъл, че вместо да стъпвате с цялото ходило наведнъж, кракът ви трябва да се плъзга от петата към пръстите. Процесът може да се осъвършенства с практика, но със сигурност е възможно да направите 3-4, или дори повече крачки, преди да потънете.

Уверете се сами, че тези момчета правят невъзможното възможно - вижте тук.

За повече информация посетете блога на Liquid Mountaineering.