Баща отърва килията, убил бебето си при катастрофа

Архив Варна

29-04-2010, 10:20

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок получи 36-годишния Мемнун М. от добруджанското село Крушари, за причинена тежка катастрофа, при която загина 5-месечното му бебе.

След инцидента трима, сред които и момиченце на 8 години, са били с опасност за живота. Четвърти е получил средна телесна повреда. Бащата на загиналото бебе е отървал килията, след като магистратите одобриха  споразумение между Мемнун и окръжната прокуратура.

В обвинителния акт се казва, че на 29 декември м.г.  Мемнун е карал пиян "Фиат Ивеко" по главния път между Тервел и Добрич. Концентрацията на алкохол в кръвта му била 1,68 промила. Мемнун М. се призна за виновен и заяви пред съда, че разбира последствията на споразумението като влязла в сила присъда и доброволно го е подписал. Катастрофата станала около 35 минути след полунощ близо до село Кочмар. Мемнун карал с несъобразена скорост по заледения път. Загубил контрол над колата и тя се преобърнала и блъснал в насрещно идващ лек автомобил "Фолксваген Пасат". При катастрофата е починало петмесечното бебе на Мемнун. Самият шофьор е бил с опасност за живота със счупени ребра и контузия на главата. 35-годишната му съпруга също е била с опасност за живота, имала е счупвания на ръцете и контузия на главата. Пострадали са още момиче на осем години, получило контузия на главата и счупен крак. 38-годишен мъж също е пострадал, имал е счупен шиен прешлен и комоцио.

Решението на съда не подлежи на обжалване и протест.