Седем дни арест за псувни срещу полицаи

Архив Варна

28-04-2010, 14:25

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Седмица в ареста ще прекара 32-годишният Джейлян П. от Добрич заради непристойно поведение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Административното наказание за задържане в поделенията на полицията е наложено от Районния съд. На 27 април около 12,35 часа на кръстовището между улиците "П. Р.  Славейков" и "Гоце Делчев" хулиганът ругал, псувал и използвал неприлични изрази срещу униформени.
 
От съда разбрахме, че пътни полицаи са извършвали проверка на неправилно паркирани на кръстовището автомобили. Те казали на водач, паркирал неправилно автомобила си, че ще му бъде съставен акт за нарушение. Джейлян се приближил до проверяващите и започнал да коментира на висок глас, че служителите на реда се отнасят тенденциозно към него. Привлечени от виковете му, наоколо се събрали множество граждани от ромски произход. За да избегнат конфликтна ситуация, полицаите казали на нарушителя да отиде с автомобила до сектор "Пътна полиция - КАТ", където ще му бъде оформен актът за установяване на нарушение.

Полицаите се качвали в автомобила си, когато Джейлян започнал да ги нарича с обидни думи, отправил закани и неприлични жестове. На местопроизшествието пристигнал полицейски автопатрул и задържал Джейлян.

Делото срещу него се гледа като бързо производство по закона Указа за борба с дребното хулиганство.