Франция ни иска задържаните сутеньори

Архив Варна

27-04-2010, 13:01

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Франция е издала Европейски заповеди за задържане за двамата сутеньори, които бяха арестувани преди два дни при съвместна операция на гранична полиция, варненската дирекция и френските власти.

Днес Варненският окръжен съд остави Ариф Назлъмов и Румен Христов в ареста до пристигането на всички необходими документи от Франция.

Според разследващите власти в Марсилия през последните години нашенците участвали в организирана престъпна група за сводничество и склоняване към проституция. Ако бъдат предадени на френски съд, двамата могат да получат до 10 години затвор. Днес пред магистратите единият задържан - Румен Христов, призна, че съпругата му Лейля Мехмедова проституира във Франция, но не призна той да й е сводничел.

Разследването установило, че само от лятото на миналата година от Ница до България и в Германия са изпратени близо 300 000 евро. Парите пристигали чрез Western Union до около 20 лица, живеещи предимно в района на Варна и свързани с мрежата за проституция. Голяма част от жените, принуждавани да проституират, били от Варна. Компетентните френски власти твърдят, че и сводниците на момичетата били от морската столица на България. Разследват се множество лица, извършили сводническа дейност във Франция в периода от началото на 2006 до 19 април тази година. Миналата седмица близо 20 проституиращи български момичета бяха арестувани в района на Ница.