Условна присъда за сутеньор, държал 19-годишна като затворник

Архив Варна

26-04-2010, 09:40

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

С условна присъда се размина днес 43-годишният Николай Георгиев, който държал 19-годишно момиче като затворник и го продавал на различни мъже.

Историята на момичето е страшна, не само заради това, което е изживяло, а и заради факта, че подобна съдба сполетява много млади момичета от по-малките градове. Тийнейджърката пристигнала в края на миналия октомври край морето от силистренско село и заживяла на семейни начала с мъж от Белослав. Във Варна младото момиче се запознало с Николай и друг негов приятел. На 26-и ноември тримата се срещнали. Момичето отишло доброволно, без да знае какво го очаква. По предварителна заръка носело документите си. Мъжете качили девойката в кола и я откарали в дома на Николай. Той от своя страна бил уговорил предварително да я продаде на сводници в Нови пазар, но "сделката" пропаднала. Така Николай се оказал с момичето в дома си. За да не губи пари, той веднага се захванал да й търси "работа". Заключил я в дома си и й намирал клиенти, които тя обслужвала в колата пред къщата му. Пазена строго. На 1-и декември момичето успяло да избяга и отишло веднага в полицията.
Днес сводникът призна вината си пред съда и подписа споразумение с прокуратурата. Присъдата му е окончателна и вече влезе в сила.