ФСГ "В. Левски" чака гости от Германия

Архив Варна

25-04-2010, 12:57

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

13 ученици и двама преподаватели от гимназията "Тиза фон дер Шуленбург" в немския град Висмар пристигат на 26 април в Добрич за партньорска среща по проект "Медийният образ на политическия емигрант преди и след 1989 г".

Заедно с ученици от Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" те ще работят в продължение на една седмица по проектната тема.
Програмата включва ретроспекция на миналогодишната работа на двете училища по проект "Парола: Изгубената родина", играта "Discovery Dobrich", уъркшоп, както и посещение на електронни медии в града. Немските и българските участници официално ще открият изложбата на интерактивни постери, създадени по техни проектни идеи. Изложбата се помещава в Регионалната библиотека "Дора Габе".
По време на срещата учениците ще разкажат за досегашната си работа по темата и ще се срещнат с известния журналист Фреди Фосколо. Самият той е бивш политически емигрант и многократно е помагал при бягството на противници на режима от комунистическа България.
Предвидена е и среща с живеещата в България немска писателка Инга Дьор и литературно четене на тема  "Техники за манипулиране в медиите".
Организаторите са планирали екскурзии, концерт на таланти от българското училище, както и немска и българска вечер.
През юни 13 добрички ученици ще върнат визитата на немските си партньори. Проектът се финансира от програма "Европейци за мир", Берлин.