Стотици рокери „кацнаха” в гнездото на „Орлите”

Архив Варна

24-04-2010, 11:01

Снимка:

СНИМКИ: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Стотици рокери от цялата страна се събраха в базата на лагер „Фиш-фиш” край Албена, за да открият Мотосезон 2010.

Днес те направиха парадна обиколка в Добрич. Очаква се до края на деня и утре броят на хората с бензин в кръвта да достигне 1000-1500 души, прогнозира за ВарнаУтре Галин Колев – председател на мотоклуб "Орлите", организатори на откриването.
Днес рокерите се събраха на паркинга на бившия магазин "Техномаркет" в града, откъдето придружавани от полицейски коли и с много рев на мощните машини обиколиха града.

„Рокер съм от 1988 г. По моторите се запалих заради тръпката и свободата. Това, което отличава нас – истинските рокери, от любителите на моторите е, че ние не се състезаваме и караме по-разумно. Самите машини също са по-други”, заяви Колев.

Градусът на настроението по време на рокерския събор ще бъде преповдигнато с множество игри. Големите ще се борят за награда за най-бавно каране, motto ball, motto paintball. Ще има игри и за малките деца. За музиката ще се погрижат две групи, които ще пеят на живо. Едната група е „Бумеранг”, а другата се казва „Джаста Праста". „Имаме и благотворителна цел - да помогнем на наши приятели, които са пострадали при пътни произшествия, инициативата се нарича „Подай ръка". Тя е с подкрепата на Мото.бг и приятели от Варна”, каза още Колев.

Той допълни, че за четвърти път мотоклуб "Орлите" (Добрич) е домакин на рокерски събор. Миналата есен те организираха закриването на сезона.