Хандбалните титани у нас излизат в пряк спор за върха

Архив Варна

24-04-2010, 08:52

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Хандбалистите на Добруджа, които са втори във временното класиране на мъжката „А” група, посрещат лидера СКХДЮ Шумен.

Дербито е днес и започва в 17 часа в зала „Русалка”. Единствената цел пред домакините е да победят с повече от 3 гола, за да излязат начело в елита и да имат повече домакинства в плейофите. Челният сблъсък за върха е поверен на Иван Япов и Светльо Георгиев от София. Останалите срещи от 18-ия кръг в събота са: Локомотив ГО – Локомотив (Вн), Спартак (Вн) – Осъм и Левски – ЦСКА.

В същото време от федерацията обявиха, че са променени датите на полуфиналните и финалните плейофи в мъжкото първенство по хандбал. Това е станало след писмено предложение на три от участващите в елиминационната фаза състави – Добруджа, СКХДЮ Шумен и Локомотив (Горна Оряховица). Така полуфиналните срещи са насрочени за 5 и 8 май. Ако се наложи трети мач той ще бъде на 11 май.  Двубоите за третото място ще са на 15 и 18 май. Решителната среща ще е 22 май. Финалистите ще играят до три победи за титлата. Датите на мачовете ще са на 15, 16, 21 май. Ако има четвърта среща тя ще е на 22 май. При 2:2 победи петият двубой ще е на 25 май.

Начело в листата на голмайсторите е Теодор Илиев от ЦСКА със 145 гола, следван от Росен Колев от Добруджа със 104 попадения. Острието на добричкия тим обаче ще има възможност да атакува първото място, тъй като ще продължи участието си в следващата фаза. Там ще изиграе от 5 до 8 мача, докато отборът на Илиев няма да се класира за плейофите. Водач в класирането в елита е СКХДЮ Шумен с 30 т., следван от Добруджа с 28, Спартак – 18, Локо ГО – 16, НСА- 13, Локо Вн – 12, ЦСКА – 8, Осъм – 4 и Левски – 3 т.