Крадците се въоръжиха, но "печелят" по малко

Архив Варна

23-04-2010, 09:16

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

През последните два дни варненската полиция задържа трима апаши, извършвали въоръжени грабежи.

Във всички случаи става въпрос за безработни бивши затворници с богати криминални досиета. Проблемът е, че те стават все по-агресивни и размахват оръжие в магазини, аптеки и по улиците. Засега, само да плашат. Не се знае обаче дали няма да дръпнат някой път спусака, ядосани от малките "печалби".

26-годишният Кр. Ив. е арестуван минути, след като нападнал 31-годишна жена на бул. "Съборни" в морската столица. Наглият крадец размахал пистолет в лицето на жената в 10 часа сутринта. Тя имала у себе си 2 431 лв. и му ги дала. Крадецът успял да им се порадва само няколко минути, защото бил арестуван. Това останал и единстевния му по-сериозен удар. При разследването се оказало, че варненецът е обрал преди няколко дни аптека на ул. "Тодор Влайков", отново с пистолет в ръка. Оттам си тръгнал само с 50 лв.
Друг уличен апаш - 33-годишният С. Р. също се сдобил със смешна сума, след като пресрещнал 24-годишна жена и взел левчетата, които тя държала в джоба на дънките си.

Третият непрокопсан въоръжен крадец засега има доказани две престъпления. 22-годишният Ян. М. от Белослав нахлул в магазин за хранителни стоки на ул. "Георги Сава Раковски" във Варна, заплашил продавачката с пистолет и си тръгнал със 70 лв. Два дни по-късно той отново връхлетял в магазин за хранителни стоки на същата улица, но този път заплашил продавачката с нож. В касата имало само 50 лв.