Турски студент развъртя ножа след скандал в дискотека

Архив Варна

21-04-2010, 11:16

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

20-годишен турски студент от Техническия университет развъртя ножа след скандал в дискотека "Авеню" в Двореца на културата и спорта и рани две момчета. Няма опасност за живота на пострадалите, казаха от болницата.

Скандалът се развихрил рано призори - малко след 4 часа. Шумният "мъжки" спор бързо преминал в размяна на юмруци и в мелето чуждестранния студент извадил нож, наръгал двама от опонентите си и избягал. В 4.20 часа била извикана Бърза помощ. Дежурните медици откарали двама младежи на 21 и на 17 години в спешния център с прорезни рани в областта на краката. След като им била оказана първа помощ, те били пуснати да се приберат по къщите си. Друг е въпросът какво прави 17-годишно момче в 4 часа сутринта в дискотека и дали властите ще обърнат внимание на този проблем и ще глобят родителите му, както е по закон.
При разпита на пострадалите се оказало, че те познават нападателя си и малко по-късно роденият в турския град Есишехир Д. М. бил арестуван. Това обаче не е първата подобна изява на продължително пребиваващия у нас студент и той ще бъде съден за нанасянето на телесни повреди в условията на опасен рецидив.