Красимир Кирилов Дългия се отрече от споразумението с прокуратурата

Архив Варна

19-04-2010, 14:42

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Соченият като дясна ръка на Весо Жеков Красимир Кирилов Дългия обяви днес в съда началника си като шеф на проститутките във Варна и заяви, че е подписал споразумение с прокуратурата по съвет на адвоката си Павел Димитров. 

Дългия беше арестуван през лятото на 2008 г. и делото му беше приобщено към мегадознанието 130. Той беше един от 19-те обвиняеми, които признаха вината си, приеха за верни всички повдигнати срещу тях обвинения и подписаха споразумения с прокуратурата. Днес в съдебната зала Дългия разказа съвсем друга история.
 
"Подписах показания, че съм бил пращан от Иван Славков в някакво село да агитирам за изборите, но не е вярно. Изобщо не съм ходил в никакви села. Адвокатът ми Павел Димитров ме посъветва да призная, за да получа по-малка присъда. Прокурорът ме заплаши, че ако не подпиша показанията си няма да има споразумение", обясни Красимир Кирилов.
 
Освен това той заяви категорично, че не само не е агитирал за Славков, а изобщо не го е познавал. С Веселин Жеков се познавал от 7 години и работил за него като охрана. Славков бил виждал няколко пъти покрай шефа си, но не го познавал и не бил разговарял с него. "Веселин Жеков е началник на проститутките във Варна", директно обвини шефа си Дългия.
 
Докато беше в ареста преди да подпише показанията си, Красимир Кирилов на няколко пъти предизвика други разследвания срещу него. Като арестант той беше оставен за малко сам заедно с друг свидетел по делото в една килия, след което се получи оплакване, че свидетелят е бил заплашван от Дългия да внимава какво ще говори. Затова дежурният следовател получи наказание. Освен това бяха намерени заплашителни писма до свидетеля по същия процес, за които графолозите доказаха, че са писани от Красимир.