Изчистиха плажа от изкуствените палми

Животът

08-04-2010, 16:22

Автор:

ЖУЛИЕТА ЦВЕТКОВА

Всичко от Автора

Чевръст багер сложи точката на продължилата месеци наред дискусия в социалната мрежа "Фейсбук" на тема: "Rappongi без палми или Rappongi с изкуствени палми".

Петдесетте изкуствени палми вече не виреят на плажа пред шикозния комплекс между втора и трета буна във Варна.  "Най-после естетическата справедливост възтържествува. Група екстремистки настроени еколози на визуалната етика проведоха артистична акция по изкореняването на изкуствените палми на варненския плаж", бодро коментира в блога си варненският художник Цветан Кръстев. И за радост на съмишлениците си прилага клипче » с оттеглянето - дръвче по дръвче, на инвестицията на концесионерите на плажа в облагородяване на пространството по карибски модел.

Взехме решението след неколкократни настоявания на  добре познатите от медийното пространство “граждански общественици”, които остро критикуваха стремежа ни да вложим усилия в пресъздаването на една типична атмосфера, която заради местните климатични особености може да бъде реализирана само чрез изкуствени дървета. Това обясни специално за ВарнаУтре Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера "Лазурен бряг '91". Той обаче призна, че на везната на недоволството от палмите на плажа натежал и фактът, че през зимата студове и снегове променили цвета на палмите. 
 
Оставаме в търсене на друго екстериорно решение, уверяват от "Лазурен бряг '91". Каквото и да е то, едва ли на плажа ще се разлистят натурални биоджанки, каквато идея подхвърлиха преди време екоентусиасти, а пясъчни лилии по варненския плаж не никнат.