Шофьор без книжка наби пешеходец. Цигани се заселват в гнездо на щъркели

Архив Варна

01-04-2010, 13:49

Автор:

ШИВАЧА

Всичко от Автора

Тези и още новини от колекцията на шивача за 1 април. Облечете се с информация - шивачът е на ваше разположение.

Днес Шивача разчита на набитото око на своите читатели. Това означава, че част от публикуваната информация не отговаря на истината. Дебелото подчертаване на самата истина е образец на висш професионализъм. Останалото е първоаприлски задни и предни салта, за да се пикира по-приятно, с хумор и настроение в самата същност на заобикалящата ни действителност - а именно, че истинските новини са украсени с лехи от лъжи. Да си кажем поне това честно на този светъл ден на хумора. 
Истински екшън настана днес по варненските улици и булеварди. При това той не е финансиран от Холивуд, а е родно производство. Всичко тръгна от едно агне. Стопанинът му, прочел съобщение във ВарнаУтре, че апаши крадат агнета, решил да тегли ножа на животното. Това станало в двора на къща от крайните квартали на града. Но човекът за втори път в живота си унищожавал агне. Не улучил смъртоносната вена. Не стига, че агнето не умряло, но хукнало извън двора на стопанина си. Бдителни пешеходци забелязали тази тичаща Великденска екстра и спринтирали по петите му. Агнето, с последни капки сила, успяло да излезе на булевард "Владислав" и запердашило срещу движението. По-напористите пешеходци - и те. В крайна сметка един-единствен успял да надбяга агонията на агнето и го спипал някъде около катедралата. По петите му, обаче, бил и шофьор, който също си имал кулинарни планове за Великден. В крайна сметка двамата се сдърпали и пешеходецът бил повален на земята с шамари. Когато дошла полицията, установила, че водачът на МПС няма книжка, а пешеходецът е търсен от НАП за глоби. Белезниците защракаха. Това напомня на Шивача, че в годината на Тигъра щракат много други челюсти - след Гуцанов, дойде ред днес и на бившия военен министър Николай Цонев. Той  се опитал да постави олимпийски рекорд по подкуп. Олимпиецът Христо Фурнигов отнесе 8 месеца затвор за разпространение на наркотици. Ето затова три компании съдят общината. Причината е за общинска наредба. Чул недочул поп легендата Иги Поп каза че няма да се търкаля по Варненските улици и да се хвърля върху пешеходците. Недоволен от това циганин, подал оплакване в ромския НАП, каквото и да означава това (Национален Апашки Приход). Казал че отказва да си плаща осигуровките там, тъй като нямало да може да пребарва джобовете на Иги. Така или иначе все намирал по някоя пара, часовник или телефон в джобовете на освидетелствания певец. Но това е най-малкият проблем, защото покрай немотията циганинът останал без дом. Точно по това време Е.он спасили положението. Те правят гнезда на щъркелите. Дано обаче защитените птици да се заселят по-скоро в тях, защото беззащитните роми могат да им откраднат домовете.
Нови правила в Америка и нова вампирска книга от авторката на поредицата "Здрач" - новини от последния час. Президентът няма нищо против да подкрепи антикризисните мерки. Според него те нямало да бъдат достатъчни. Както не бе достатъчен напънът на Черно море да се класира по-напред в турнира за купата на България. Ето затова недоволни фенове атакуваха морската градина и обсебиха тихо разхождащите се там  пенсионери. От своя страна възрастните романтици се събраха на митинг пред общината, където се сблъскаха с объркали датата за протест недоволни от дупките. Докато се разберат Георги Лозанов стана член на СЕМ. Той влиза с проект да се спре Биг Брадър. Това е първа стъпка към окончателното ликвидиране на телевизиите. Докато това стане, очаквайте тази вечер по всички тв-та ексклузивния репортаж от търчащото кърваво агне по улиците на Варна. Дотогава Шивача ще използва цитат от писмо на Арнолд Шварценегер, адресирано лично до майстора на скалъпените новини:  "Моля те, участвай във втора част на "Истински лъжи", защото аз съм сега началник в Калифорния."