Иги Поп спира стейдж дайвинга

Варна Лайф

01-04-2010, 12:39

Автор:

ВАНЯ СТАНКОВИЧ

Всичко от Автора

Иги Поп е решил да приключи със своите редовни стейдж дайвинги - скокове от сцената върху публиката, съобщава Contact Music.

Повод за това решение е инцидент по време на концерт в Карнеги Хол, когато  62-годишният певец е скочил, но публиката не го поела.

Инцидентът се е случил на 26 февруари на благотворителен концент, организиран от Tibet House. Иги Поп е излязъл на сцената с музикантите от групата на Пати Смит. По време на заключителната песен "I Wanna Be Your Dog" скочил в тълпата. Както се вижда от записа на концерта, публиката не е очаквала от възрастния музикант такова поведение и не е успяла да го поеме навреме.
 
Въпреки това Иги Поп продължил с изпълнението на песента, като по негови думи всичко се разминало само с няколко синини. Просто сцената не била много висока.
 
По-късно той заявил, че стейдж дайвингът в Ню Йорк е последен в неговата кариера. "Когато паднах и се ударих, забелязах, че Карнеги Хол е прекрасно място за раздяла с моите скокове в тълпата", заявил музикантът. Иги отбелязва, че най-вероятно публиката не е разбрала неговите намерения. 
 
Иги Поп е един от първите музиканти, започнали да скачат от сцената в тълпата отпред. Стейдж дайвингът е популярен в доста музикантски среди. Разпространен е и сред феновете. Обикновено охраната на концертите не позволява те да се качват на сцената и да скачат, но се случва доста често. Най-вече - на пънк и хардкор концерти.